Ei au obţinut, în partida cu Franţa, egalul de care aveau nevoie în ultimul meci din grupă. Naţionala sub 21 a terminat astfel, grupa C, pe primul loc şi se va duela în semifinală, cu Germania. Şi, după o pauză de 55 de ani, am obţinut şi calificarea la Jocurile Olimpice. Tricolorii vor juca anul viitor, la Tokyo.

Rezultat istoric pentru naţionala sub 21 de ani. Elevii lui Mirel Rădoi au ajuns în semifinalele Europeanului de tineret, de pe primul loc în grupa C.

Articolul continua dupa recomandari

Fiul lui Gică Hagi, Ianis, a fost unul dintre jucătorii care au avut şansa să dea gol, dar a ratat. De altfel, pe parcursul meciului, au existat mai multe ocazii în care tricolorii mici ar fi putut să bage mingea în poarta adversarilor. Partida s-a încheiat 0 la 0.

Mirel Rădoi: Povestea continuă şi indiferent de adversar va trebui să continuăm povestea asta frumoasă. Felicit jucătorii.

În România, suporterii au privit meciul cu sufletul la gură. În Cetatea medievală din Târgu Mureş, peste 1500 de spectatori s-au adunat să urmărească partida.

Suporter: O victorie mare, o generaţie minunată şi sperăm să luăm trofeul. Cel puţin meciul cu Anglia a fost wow, mai aveam puţin şi mâncam televizorul.

Reporter: În seara asta cum i-ai susţinut?

Suporter: Liniştit, chiar am ştiut că vom merge mai departe.

Mulţi dintre ei se gândesc deja la semifinala când România va întâlni Germania.

Calificarea în semifinalele Euro U21 asigură, automat, şi participarea la Jocurile Olimpice, performanţă la care nu s-a mai ajuns de peste jumătate de secol. Astfel, anul viitor, naţionala de tineret va fi prezentă la Tokio.