Etapele finale ale celui mai mare campionat de Motocross din Europa au avut loc în acest weekend la doar câţiva kilometri de Bucureşti. Peste 120 de piloţi din şase ţări s-au luptat pentru titlul de cel mai bun pilot de off-road de pe continent. Câştigător a fost desemnat un român de 26 de ani.

Adrenalină, dueluri roată la roată, depășiri spectaculoase și sărituri incredibile. Aşa a debutat finala celui mai mare Campionat de off-road de pe continent. Românul George Cabal a câştigat titlul.

Articolul continua dupa recomandari

George Cabal, multiplu campion european la off-road: A fost solicitant. O cursă echilibrată, un traseu foarte bine pregătit şi foarte mulţi sportivi, dar cu puţin noroc şi antrenament înainte am reuşit să câştig.

La Campionatul European de motocross participă peste 120 de piloţi din şase ţări: Bulgaria, Grecia, Moldova, Serbia, Turcia și România. Printre ei, l-am găsit şi pe acest tânăr venit din Bulgaria.

Stefan Neychev, pilot de off-road din Bulgaria: Competiţia este foarte bună. Traseul este chiar drăguţ. Organizarea este foarte bună, în Bulgaria nu avem o aşa organizare.

În competiţie s-au înscris pasionaţi de adrenalină de toate vârstele.

Fetiţă: Mie îmi place pentru că îmi place să mă întrec, îmi plac săriturile, îmi plac foarte mult şi cursele!

Şi Samuel e campion naţional la motocross, dar la categoria copiilor: motociclete cu motoare de 50 de centimtri cubi.

Reporter: Ce ai făcut ca să câştigi? 

Samuel, concurent: Sunt foarte obişnuit cu 50-ul şi cu traseul ăsta, îl ştiu foarte bine.

Un sport care poate fi practicat cu greu la noi în ţară. Avem doar două circuite unde pasionaţii de motocross se pot antrena.

Adrian Răduţă, organizator: Nu avem suficiente trasee, nu avem suficienţi sportivi şi organizatori. E un sport prea puţin cunoscut la noi.

Competiţia a avut loc la Ciolpani.