Pentru o ţară întreagă, Simona Halep e o campioană cum România nu a avut niciodată. Pentru părinţii ei a rămas aceeaşi fiică minunată. Un copil fantastic. Tania şi Stere Halep sunt părinţii care recunosc că nu se tem când românii le spun că Simona nu mai este doar a lor.

Într-un interviu emoţionant, în exclusivitate pentru Observator, mama Reginei de la Wimbledon mărturiseşte cum a început - deja celebrul vis - ca fiica ei să câştige trofeul regal.

Articolul continua dupa recomandari

TANIA HALEP, mama Simonei: Nu a fost un vis, a fost o dorinţă. Într-adevăr, acum mulţi ani i-am spus treaba asta. Munca ei, determinarea, ambiţia, şi acolo cineva, sus, o iubeşte!

(Reporter): Cum a fost momentul acesta?

(Tania Halep): Foarte frumos, fabulos de frumos!

Din loja oficială a Arenei Naţionale, părinţii Simonei Halep au trăit emoţii greu de descris în cuvinte. Fiica lor aduce acum bucurie unei ţări întregi. Pentru familie, însă, nimic nu s-a schimbat. Părinţii o susţin aşa cum au făcut-o de când avea doar patru ani şi ţinea, pentru prima dată în mâini, racheta de tenis.

TANIA HALEP, mama Simonei: Nu numai că a devenit o jucătoare mare, copilul din ea, este o fiică minunată.

STERE HALEP, tatăl Simonei: Astăzi am simţit adevărata victorie! În momentul de la Wimbledon am fost foarte emoţionat şi nu am putut să mă bucur cum m-am bucurat acum.

Simona Halep a intrat pe Arena Naţională printre 12 campioni olimpici care au aşteptat-o cu steagul României în mâini.

Din tribune, numele Simonei a fost scandal de peste 20 de mii de oameni. În faţa lor, marea campioană a ridicat trofeul regal. pe care l-a dedicat şi României.

Printre admiratorii Simonei, mulţi sunt copii. Inspiraţi de rezultatele campioanei şi încurajaţi de ea, cei mici au învăţat să creadă că visurile pot deveni realitate.

SIMONA HALEP: Am simţit că munca pe care am făcut-o 20 de ani, mai mult de 20 de ani, am simţit că atunci s-a realizat totul. şi atunci. eliberată şi am zis că acest lucru poate fi un lucru frumos şi pentru copiii care îşi doresc să ajungă cineva în viaţă. Cel mai important lucru este să credem în noi. Aşa că dacă reuşim să ajungem să avem încredere în noi, în puterea noastre înterioară, putem să facem orice.

”Mă simt foarte bine şi pot să spun că mă cred Simona Halep. Simona m-a inspirat să aleg acest sport. Pentru că mi s-a părut un sport foarte frumos”, spune Alesia, o tânără jucătoare de tenis.

După ce a câştigat trofeul regal, Simona Halep a fost decorată de Preşedinte cu Ordinul Naţional Steaua României în Grad de Cavaler. Iar astăzi, Patriarhul Daniel i-a oferit: Crucea Patriarhală. La ceremonie, Simona a mers tot alături de părinţi.

TANIA HALEP, mama Simonei: Foarte multă lume îmi spune: nu vă supăraţi, doamna Halep, dar Simona nu mai este numai a dumneavoastră, este a românilor! Vreau să spun că nu mă supăr şi nu îmi este teamă. Este fiica mea, dar prezenţa atâtor oameni aici dovedeşte că este foarte iubită.

La finalul festivităţii, Simona şi-a făcut timp şi pentru câteva autografe sau fotografii.

Halep mai are un vis. Să aibă 1 milion de copii pe care să-i crească în tenisul de mare performanţă.