Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a anunţat că va introduce arbitrajul video în Liga I începând cu acest sezon de play-off.

Astăzi, la sediul LPF a avut loc o Adunare Generală Extraordinară în care s-a decis introducerea arbitrajului video în Liga I, pentru un meci din play-off.

Articolul continua dupa recomandari

Măsura a fost votată în unanimitate în Adunarea Generală, însă conducerea LPF a anunţat că pentru ca arbitrajul video să fie implementat în Liga I trebuie să fie găsită o sursă de finanţare, notează gsp.ro.

"Toți membrii Adunării Generale au fost de acord. Trebuie să vedem metodele de finanțare. Nu vrem să prejudiciem cluburile. E nevoie de finanțare. Căutăm surse pentru a nu pune în pericol banii cluburilor.

Estimativ, e nevoie de doi arbitri în plus și doi operatori. După ce ne-am consultat cu niște specialiști de la noi am ieșit la 6-700.000 de euro, dar costurile pot să ajungă și până la 1,5 milioane de euro. Noi vom încerca să luăm varianta cea mai ieftină

Nu vom fi de acord ca un patron sa plătească totul. A fost doar o vorbă aruncată a lui Gigi, dar nu vom accepta așa ceva. Încercăm ca în play-off, măcar la un meci, să fie testat acest arbitraj", a declarat Gino Iorgulescu, preşedintele LPF, în cadrul unei conferinţe de presă.