Pandemia de coronavirus a pus în mare dificultate tot fotbalul mondial. O lovitură importantă a primit și bugetul Federației Norvegiene, care a recurs imediat la tăierea salariilor. Selecționerul Lars Lagerback a acceptat decizia de a i se reduce salariul.

Hotărârea intră în vigoare pe 1 aprilie și nu este nicio păcăleală la mijloc. Suedezul care, în urmă cu nici jumătate de an, remiza pe Arena Națională din București, va primi cu 20% mai puțini bani. Suma pe care o va pierde este una importantă.

Articolul continua dupa recomandari

Salariul lui Lars Lagerback, redus din cauza pandemiei

Lars Lagerback nu s-a opus deciziei de a avea salariul diminuat, de la începutul lunii viitoare, din cauza pandemiei. Cu 20% s-a redus și suma pe care o încasează secundul său, Per Joar Hansen, dar și selecționerul reprezentativei feminine, Martin Sjogren.

"Suntem într-o situație foarte dificilă pentru că am suferit pierderi financiare uriașe. S-au luat hotărâri în consecință, pe fiecare plan, în interesul sportului", a declarat secretarul general al Federației Norvegiene de Fotbal, Pal Bjerketvedt.

În luna octombrie, Norvegia a remizat în confruntarea cu România (1-1). A terminat pe locul 3 grupa din preliminariile pentru Campionatul European și a ajuns la baraj. Ar fi trebuit să joace săptămâna viitoare cu Serbia, în semifinale, dar partida a fost amânată. Se va juca abia pe 4 iunie, în aceeași zi în care România are duel cu Islanda.