După patru decenii, încă un român a ridicat trofeul de la US Open deasupra capului. Horia Tecău are un nou Grand Slam în parlames. Al doilea la dublu, după marele titlu obţinut şi la dublu mix. Constănţeanul şi partenerul său olandez au intrat deciși pe teren şi nu au evizat nicio secundă. Partida de istorie aţi urmărit-o în direct la Antena 1.

După doi ani de la primul său titlu de Grand Şlem, Horia e din nou campion. În aceeaşi formulă. Cuplul Tecău - Rojer s-a impus fulgerător. În doar o oră şi jumătate, a încheiat în două seturi. 6-4, 6-3. Ultimul game, disputat în faţa fraţilor Lopez, a fost câştigat pe mâna românului.

Articolul continua dupa recomandari

Meciul a fost trăit intens şi de suporteri. Printre ei şi Simona Halep, care a urmărit finala la Bucureşti, alături de Bogdan Stelea, Cosmin Contra şi Marius Copil. Victoria de la US Open le-a adus dublului româno-olandez două mii de puncte în clasametul ATP şi un cec de 675 de mii de dolari.

Tecău şi Rojer au avut un an de senzaţie şi sunt deja calificaţi la Turneul Campionilor. Tecău este cel de-al doilea român care cucereşte trofeul de la dublu. În urmă cu 42 de ani, Ilie Năstase era triumfător la US Open.