Simona Halep, a treia favorită a turneului feminin de tenis de la Madrid, s-a calificat în finala competiţiei dotate cu premii în valoare de peste şapte milioane de euro. În semifinale a învins-o cu 6-2, 6-7, 6-0 pe elveţianca Belinda Bencic.

Simona a început în forţă confruntarea cu Bencic şi, per total, a dominat clar disputa, singurele emoţii avându-le în finalul actului al doilea, pe care l-a şi pierdut la tie-break.

Articolul continua dupa recomandari

Simona Halep poate redeveni lider mondial, dacă bate în finala de la Madrid

Conform news.ro, Simona s-a calificat pentru a patra oară în carieră în finala Madrid Mutua Open şi este la a 35-a finală profesionistă din carieră, a două jucată în acest an.

În 2019, Halep a mai atins ultimul act la turneul de la Doha, unde a fost învinsă de belgianca Elise Mertens, scor 3-6, 6-4, 3-6.

În finala de la Madrid, Simona o va întâlni pe învingătoarea dintre americanca Sloane Stephens, favorită 8, şi olandeza Kiki Bertens, cap de serie numărul 7.

Halep şi-a asigurat 600.000 de euro prin calificarea în finala de la Madrid

Halep şi-a asigurat până acum, la Madrid, 650 de puncte WTA şi un cec în valoare de peste 600.000 de euro.

Românca este sigură de urcare pe locul 2 în clasamentul mondial, dar poate redeveni chiar lider mondial dacă se impune şi în ultimul act al competiţiei.

Imediat după victoria cu Bencic, Simona a precizat că "sunt foarte motivată când joc la Madrid. Nu sunt la 100% din potenţial, dar sunt din ce în ce mai bine. O finală este o finală. Va fi o provocare să câştig acest turneu, dar nu vreau să pun presiune pe mine".