Regele, Comandantul, Maradona din Carpaţi sau Gheorghe Hagi - este unul dintre cei mai iubiţi aromâni din toate timpurile, deşi a performat pentru cele mai puternice echipe de fotbal din lume, Gică Hagi şi-a dorit să rămână în România.

Pentru oricine s-a născut acum 20 de ani, ieri sau se va naşte peste 20 de ani, Gheorghe Hagi nu va avea nevoie de nicio prezentare. Pentru că Hagi este parte din istoria României. Ţara al cărei nume Lumea l-a învăţat odată cu Nadia şi şi l-a reamintit datorită lui. 

Articolul continua dupa recomandari

Am crescut aici. m-am născut aici, am devenit mare, m-am format în România. Când ajungi la un nivel înalt, m-am gândit că trebuie să mă întorc acasă, să fac o academie, să investesc şi eu în tineri, că şi alţii au avut grija de mine, să las ceva. Cu toţii suntem trecatori şi la un moment dat trebuie să laşi ceva şi cred eu că am luat o decizie foarte bună, mărturiseşte Hagi.

Din trecutul regelui, Viitorul se naşte acum la Ovidiu, la academia de fotbal. Un proiect în care a investit tot şi care duce un vis mai departe. Al lui, dar mai ales al nostru, al românilor. Poate, în câţiva ani, lumea va întreba din nou, mirată... pe unde vine mai exact România asta? Ca în 94. 

În anul Centenarului trebuie să înţelegem cu totii, eu am înţeles-o, trebuie sa investim in cultura, in sport si sanatate, pe langa toate acestea, infrastructura, trebuie sa facem o romanie frumoasa, sa o facem sa stam acasa, s-o facem să fie mândră, aşa cum a fost şi înainte, transmite legenda fotbalului românesc.

Pentru cei care se plâng că nu ştiu cum să facă asta, că nu mai e nicio speranţă, Hagi are lecţia scrisă. 

Întotdeauna am spus că românul e valoros! Important e să ne dorim, să credem! Trebuie să ţinem cu ţara, dacă noi n-o să facem, ceilalţi de afară n-or s-o facă, este mesajul transmis de Hagi.

Viitorul începe acasă, în familie. Acolo a reuşit cele mai mari victorii din viaţa lui. Ianis şi Kira.  

De când erau mici, am încercat să le dăm o mentalitate de a încerca ei să-şi găsească plăcerea în viaţă, să iubească un lucru, să se dedice unei meserii şi asta am încercat să facem cu soţia. La Ianis, a fost mai simplu pentru că de mic a venit pe lângă mine şi i-a intrat în vene mai de mic. La Kira, am avut discuţii cu ea la 15 ani. Eu, personal, am avut şi am întrebat-o ce vrea să facă în viaţă. I-a fost teamă la început să-mi spună, dar a căpătat curaj şi mi-a spus şi o s-o sprijinim, povesteşte Hagi.

Şi au sprijinit-o, chiar dacă alegerea ei n-are nicio legătură cu sportul. Kira Hagi a studiat timp de 3 ani la una dintre cele mai prestigioase şcoli de actorie din Los Angeles acolo unde l-a avut profesor pe marele Al Pacino. A jucat deja în mai multe filme. Şi visează mai departe. 

Pe Ianis Hagi, numele pe care îl poartă îl obligă. Uneori, poate fi o povară. La 20 de ani România îl cunoaşte deja, iar Europa a început să audă de el. Mai are doar un pas de făcut. La fel ca această ţară. Pentru că România poate fi o nouă Românie, iar Ianis, un nou Hagi.