Federaţia Română de Fotbal caută jucători pentru Echipa Naţională! Nu cea care joacă pe gazon, ci în marile competiţii virtuale. Deocamdată, vor fi aleşi primii patru jucători, iar întreaga echipă ar putea fi gata până în 2019. Reprezentanţii federaţiei nu exclud ca, în viitor, gamerii naţionalei să aibă cărţi de muncă şi salarii.

Tudor nu este aici pentru distracţie sau relaxare. Se antrenează serios pentru campionatul din acest weekend de la Bucharest Gaming Week. Îşi doreşte să ajungă unul dintre jucătorii naţionalei de fotbal... pe consolă. 

Articolul continua dupa recomandari

TUDOR BUŢAN, gamer: Am început să joc în copilărie, undeva prin 2002. Având în vedere experienţa pe care o am din anii precedenţi, mă văd un jucător al echipei naţionale.

ANDREI CISMARU, FRF: Această competiţie este primul pas pe care l-am gândit noi în dezvoltarea unei echipe naţionale. Scopul final este să găsim patru jucători pe care să îi convocăm oficial.

Deşi are emoţii, Tudor cunoaşte foarte bine conceptul. De curând a vizitat Germania şi a cunoscut zeci de gameri ai cluburilor sportive.

TUDOR BUŢAN, gamer: Sunt angajaţi cu contract de muncă şi joacă la echipe oficiale, chiar am avut ocazia să joc cu ei.

Şi la noi, conceptul poate deveni mult mai serios. Cei 11 jucători ar putea fi aleşi până în 2019, promit reprezntanţii Federaţiei Române de Fotbal. Nu este exclusă nici varianta conform căreia, în viitor, gamerii naţionalei ar putea face bani frumoşi din fotbalul virtual. 

ANDREI CIZMARU, FRF: E clar că vom avea nevoie de un selecţioner, care să se ocupe de echipă, vom avea nevoie de jucători şi de resurse ca să fim cât mai performanţi.

Industria de gaming a cunoscut o dezvoltare fabuloasă, în ultimii ani, la noi în ţară. 

CĂTĂLIN BUTNARIU, preşedinte RGDA: Suntem în top cinci ţări în europa ca număr de oameni care lucrează în domeniu. A fost o creştere, ca număr de angajaţi, de 2% în 2017 faţă de 2016.

Dezvoltatorii de jocuri video din România au generat anul trecut afaceri de 156 mil.dolari, în creştere de 12%. În 2017, în România, industria jocurilor video a cunoscut o creştere de 11%. Şi a generat afaceri de 156 de milioane de dolari.