La sosirea în ţară a echipei naţionale de fotbal a României, Anghel Iordănescu şi-a asumat răspunderea pentru rezultatul dezastruos de la Euro, ultimul loc în grupă: “Lăsaţi jucătorii în pace! Eu sunt vinovatul!”.

Totodată, Iordănescu a dat vina pe HAOSUL din Liga I pentru dezastrul de la Euro: “Trebuie să înţelegeţi şi să porniţi într-o analiză corectă a ceea ce înseamnă echipa naţională. Nu echipa naţională trebuie să fie capul ispăşitor a ceea ce se întâmplă în fotbalul românesc. Echipa naţională este un bun al nostru, al tuturor. Analizaţi fotbalul românesc, pentru că nivelul şi problemele din fotbalul românesc ne-au dus în această situaţie”.

Articolul continua dupa recomandari

“Ştiu că am produs o mare decepţie, o mare dezamăgire, dar din capul locului aş vrea să vă spun, să vă rog să lăsaţi jucătorii în pace. Ei, din punctul meu de vedere, şi-au dorit, au vrut, au încercat să obţină calificarea pe care ne-o dorim cu toţii şi principalul vinovat pentru necalificare sunt eu, antrenorul echipei.”, a adăugat selecţionerul.

Despre o posibilă înlocuire a sa, Iordănescu a spus:

“Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt foarte simple. Nu mă întrebaţi ce o să fac eu, eu ştiu ce am de făcut. Am discutat, am avut o primă discuţie, dar nu am analizat. Eu ştiu ce am de făcut şi ce voi face. În ceea ce priveşte faptul că au apărut nume... le doresc succes. Contractul meu se încheie peste câteva zile (n.r: 3 zile). Decizia aparţine lui Burleanu şi Comitetului Executiv.”