Federaţia Română de Rugby a anunţat că medicului lotului naţional al României, Octavian Câmpian, a decedat, joi, la vârsta de 41 de ani.

"Federaţia Română de Rugby îşi exprimă regretul faţă de decesul medicului lotului naţional de rugby al României, Octavian Câmpian. În vârstă de 41 de ani, Tavi s-a stins din viaţă în această dimineaţă la Timişoara, în urma unei boli necruţătoare", se arată pe site-ul FRR.

Articolul continua dupa recomandari

Medic specialist în medicină sportivă, Câmpian s-a aflat alături de rugbyul românesc din 2005, participând în calitate de medic al loturilor naţionale la trei Campionate Europene, patru Mondiale de juniori şi o Cupă Mondială de seniori, cea din Anglia, din 2015. El şi-a început activitatea la Federaţia Română de Rugby în februarie 2005, ca medic al echipei României de U18, timp de peste 12 ani fiind permanent prezent alături de "stejari". 

În ultimii cinci ani, Câmpian a fost medicul naţionalei de seniori a României, fiind alături de "stejari" la toate turneele şi marile competiţii, inclusiv la turneul făcut în această vară, în luna iunie, în Japonia şi Canada. El a fost membru în Comisia Medicală a Federaţiei Române de Rugby şi timp de doi ani directorul Policlinicii de Medicină Sportivă din Timişoara, loc unde a şi lucrat timp de 10 ani, după încheierea rezidenţiatului în medicină sportivă. 

"Este o pierdere grea pentru noi, pentru rugbyul românesc. Nu poţi să-ţi găseşti cuvintele în aceste momente, pentru că orice ai spune, este prea puţin faţă de ceea ce Tavi a făcut pentru noi. Pentru mine, el a fost omul care a îmbinat cel mai bine acţiunea între medicina sportivă cu pasiunea pentru rugby. Era un om dispus să muncească 24 de ore din 24 dacă situaţia o cerea şi era singurul om care era convins că indiferent ce se întâmplă din punct de vedere medical, o soluţie va fi găsită foarte rapid. Sâmbătă, la Bucureşti, pentru prima data în ultimii cinci ani, locul lui Tavi va fi gol”, a declarat Alin Popescu, medic primar medicină sportivă, manager medical al FRR. 

Originar din Reşiţa, Câmpian va fi înmormântat în oraşul în care s-a născut.

În semn de omagiu pentru Octavian Câmpian, la meciul de sâmbătă, dintre România şi Samoa, pe Stadionul Arcul de Triumf va fi ţinut un moment de reculegere. 

Sursa: News.ro