Ultimele calcule ale specialiştilor spun că revenirea Simonei Halep pe locul 1 mondial nu mai este decât o chestiune de timp, o formalitate.

Jucătoarea din Constanţa va fi din nou în vârful ierarhiei tenisului mondial feminin, după ce actualul lider, Caroline Wozniacki a decis să nu se înscrie la turneul Premier de la Dubai.

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit specialiştilor, sportiva din Danemarca ar urma să piardă 305 puncte în perioada turneului, care se va avea loc între 19 şi 25 februarie, rămânând astfel descoperită în faţa Simonei, care nu trebuie să apere niciun punct în acea perioadă.

Simona Halep, care se află la 349 de puncte în spatele lui Wozniacki, nu şi-a anunţat nici ea participarea la Dubai, dar are un avantaj. Până atunci, mai este de disputat turneul de la Doha (12-18 februarie), unde daneza are de apărat 585 de puncte. 

În clasamentul live, constănţeanca îşi va devansa rivala încă din prima zi a turneului, Wozniacki fiind obligată să ajungă în finală pentru a nu fi pe minus, scrie prosport.ro. 

Practic, Simona Halep îşi permite chiar şi un rezultat mai slab decât Caroline la Doha pentru a fi sigură de revenirea pe locul 1, care s-ar produce inevitabil în timpul turneului de la Dubai.

Wozniacki a învins-o pe Simona Halep în finala de la Australian Open, scor 7-6, 3-6, 6-4. 

Daneza ar putea să ceară un wild card la Dubai, însă, spun specialiştii, acest lucru este foarte puţin probabil, ţinând cont că liderul WTA nu mai dispune de suficiente resurse fizice.