Victorioasă la Australian Open, Caroline Wozniacki a declarat că a visat ani de zile la momentul în care va câştiga un turneu de Grand Slam. Daneza a spus că Simona Halep va avea multe ocazii de a se impune la Australian Open.

"Am mari emoţii, îmi tremură vocea...Au fost două săptămâni incredibile. Am visat la momentul ăsta ani de zile şi acum totul a devenit realitate. Vreau să o felicit pe Simona. Ştiu că e greu, iartă-mă, te rog, Simona, ştiu că vei mai avea multe ocazii să câştigi", a declarat Wozniacki la festivitatea de pe teren.

Articolul continua dupa recomandari

Trofeul a fost decernat de fosta campioană Billie Jean King.

Simona Halep, locul I WTA, a fost învinsă cu scorul de 7-6 (2), 3-6, 6-4, de daneza Caroline Wozniacki, locul 2 WTA, în finala Australian Open. Românca a pierdut a treia finală de grand slam jucată în carieră şi va coborî, începând de luni, pe poziţia a doua a clasamenului WTA, după 16 săptămâni, adversara ei de sâmbătă urmând a fi noul lider WTA.

Wozniacki a obţinut primul ei titlu de grand slam din carieră, după două finale pierdute, locul I în clasamentul WTA, poziţie pe care revine după şase ani, şi premiul cel mare al competiţiei, de 2,6 milioane de euro. Învinsa va primi jumătate din această sumă.

Sursa: News.ro