Sunt ambițioși şi învingători. Sunt sportivii în scaun cu rotile. A cincea editie a Campionatului National de Biliard pentru persoane cu probleme locomotorii a reunit în jurul meselor peste 60 de participanți din toata ţara, care au luptat pentru titlu. Invitat special al colegei noastre, Sonia Simionov, organizator al acestui concurs, a fost Henrik Larsson, un exemplu de voință și luptă continuă. Din scaunul rulant, Henrik a câștigat 6 Campionate Mondiale la biliard. 

60 participanţi s-au adunat în jurul meselor de biliard. Sunt luptătorii din scaune cu rotile, pentru care jocul este mai mult decât o competiţie. Concurenţii au oferit un spectacol şi o lecţie de viaţă.

Articolul continua dupa recomandari

MARIAN MARIN, câştigător: Nu e o competiţie cu celelalte persoane, e o competiţie cu mine însumi, pentru că de fiecare dată încerc să-mi demonstrez mie că pot din ce în ce mai mult.

LONARD LUPAȘCU, participant: Un sport foarte relaxant pentru mine îmi place biliardul. Nimic nu e greu. Totul e frumos.

A fost a cincea ediţie a Campionatului Naţional de Biliard în scaun cu rotile. 12 ore de joc şi nicio clipă de oboseală. Colega noastră, Sonia Simionov, şi reprezentanţii Asociaţiei "Mereu Împreună pentru Oameni" sunt organizatorii celui mai mare eveniment sportiv dedicat oamenilor cu probleme locomotorii.

SONIA SIMIONOV, organizator: Problemele tale cred că devin foarte mici în momentul în care te uiţi la oamenii aceştia care vin cu o dăruire atât de mare, parcă niciunul dintre ei nu mai simte în realitate problemele pe care le are. Şi e extraordinar, e un sentiment fabulos să ştii că faci parte dintr-un astfel de proiect

IRINA VĂCĂREAN, preşedintele Asociaţiei Mereu Împreună pentru Oameni: În primul rând le oferim speranţă. Pe lângă speranţă, am introdus şi partea materială. Aici, avem premiile în bani, avem suplimente alimentare, avem fotolii rulante şi diverse alte obiecte pe are le pot folosi în cursul unei zile, astfel încât să le facă viaţa mai uşoară.

Inivitatul special al ediţiei a fost Henrik Larsson, campion mondial de şase ori şi campion European en-titre.

HENRIK LARSSON, campion European en-titre: Să văd fericirea de pe chipul lor şi cum se adună la un loc, dar şi importanţa faptului că socializează aici. Nu trebuie să fii un profesionst, nu trebuie să joci perfect, dar văd mult potenţial şi sper că că vor fi suficiente resurse astfel încât să participe la Europene şi să îşi îmbunătăţească jocul.

Henrik a arătat încă o dată că-şi merită titlurile într-un meci demnonstrativ cu Sonia, campioana noastră naţională la biliard.

Campionul naţional la biliard în scaun cu rotile este Marian Marin. La final, toţi jucătorii au primit premii în valoare de peste 10 de mii de euro.