UEFA a decis. Campionatul European de anul viitor va rămâne în același format. Arena Națională din București va continua să găzduiască meciuri la turneul final. Conducătorii fotbalului continental au anunțat și că se va da startul pe 11 iunie 2021, iar finala se joacă o lună mai târziu.

Cea mai surprinzătoare decizie s-a luat cu privire la denumirea oficială a competiției. Doar în calendar va fi un alt an.

Articolul continua dupa recomandari

Arena Națională, gazdă pentru Campionatul European din 2021 

Românii pot răsufla ușurați. Chiar dacă s-a amânat cu un an Campionatului European, din cauza coronavirusului, Arena Națională va continua să găzduiască meciuri de la turneul final. Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, anunțase că se ia în calcul reducerea numărului de orașe, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Nu s-a schimbat nici măcar denumirea competiției, cu toate că va avea loc în 2021. "Va continua să fie cunoscută drept UEFA EURO 2020", se anunță pe site-ul oficial al forului continental.

Turneul final va lua startul pe 11 iunie, iar câștigătoarea turneului se va afla pe 11 iulie. Prin urmare s-au anunțat modificări importante în calendarul oficial. Campionatul European U21, Europeanul feminin și fazele finale ale Ligii Națiunilor vor fi reprogramate.

Confruntarea Islanda-România, din barajul de calificare la Euro, programată inițial pe 26 martie, se va juca pe 4 iunie. Datele pot suferi modificări în cazul în care pandemia de coronavirus nu va fi combătută până atunci.