Tenisul mondial are o nouă stea, ale cărei origini sunt chiar din România. Bianca Andreescu a triumfat în finala turneului Indian Wells, după ce a eliminat-o pe una dintre cele mai bune jucătoare din lume: Angelique Kerber, fostă numărul unu mondial. Tânăra de 18 ani a început să joace tenis pe un teren din Piteşti, dar a ajuns să reprezinte Canada, ţara în care s-a născut.

România este ţara în care Bianca Andreescu a jucat pentru prima oară tenis şi în care bunicii ei o aşteaptă cu mare drag. Aseară, când a avut loc finala turneului Indian Wells, nimeni nu a adormit devreme la Vaideeni, în Vâlcea.

Articolul continua dupa recomandari

Reporter: Aţi văzut meciul?

Ana Sîiulescu, bunică din partea mamei: Da. A fost frumos, dar emoţii mari. Am şi plâns.

Maria Andreescu, bunică din partea tatălui: Să-i dea Dumnezeu sănătate, s-o păzească de accident.

Finala Indian Wells a fost urmărită şi la căminul cultural din localitate. Alții au stat acasă, conectați la marele meci de la Indian Wells. O consideră de-a lor pe tânăra sportivă, chiar dacă ea joacă pentru Canada. 

Şi Nadia Comăneci a felicitat-o pe Bianca pentru cel mai important trofeu al carierei.

"Mai rar aşa performanţă. Mă bucur pentru ea. A făcut istorie" a spus Nadia Comăneci.

Bianca Andreescu s-a născut în Canada, dar a început să joace tenis la Pitești, acolo unde a absolvit și primele clase primare. Părinţii ei au părăsit definitiv România acum 23 de ani. Rămaşi în ţară, bunicii o aşteaptă pe Bianca în fiecare vară cu un răsfăţ culinar tradiţional. 

La începutul carierei, Bianca Andreescu a fost susţinută inclusiv de Simona Halep. Constănţeanca a sfătuit-o să ţintească sus. 

Bianca a devenit prima jucătoare născută în secolul 21 care a învins o sportivă din top 20 WTA. După victoria spectaculoasă de la Indian Wells, a ajuns până pe locul 24 WTA. A primit şi un premiu de 1,3 milioane de dolari. 

Publicaţia britanică The Guardian a spus despre ea că este "Cenuşăreasa" turneului de la Indian Wells.