Adorat în Statele Unite unde este sport naţional, un meci de baseball a pus faţă în faţă soldaţii americani de la Mihail Kogălniceanu cu o echipă românească. Deşi a fost un meci amical, partida jucată la Constanţa a stârnit pasiuni aprinse şi orgolii pe măsură.

Stadionul Farul din Constanţa a devenit, pentru câteva zeci de minute, un diamant de baseball. Soldaţii americani din baza Kogălniceanu au înfruntat o echipă de români în sportul naţional al Statelor Unite. Lovitura de start a fost dată de campioana olimpică la gimnastică Daniela Sofronie.

Articolul continua dupa recomandari

Daniela Sofronie, gimnasta: Am avut ceva emoţii în aruncarea mingei, dar recunosc c-am venit cu temele un pic făcute de acasă. Am făcut şi câteva exerciţii înainte de-nceperea meciului.

Pentru jucătorii români, întâlnirea cu jocul american a fost dragoste la prima vedere.

 În faţa soldaţilor, tricolorii au câştigat meciul cu 7 la 6.

”Avem câţiva băieţi în echipă care n-au mai jucat niciodată. Alţii au mai jucat prin liceu, unii prin facultate. Avem oameni diferiţi, dar, în general, toţi americanii cresc jucând baseball”, spune un soldat american.

Toţi jucătorii au purtat pe tricou numărul 42 în memoria lui Jackie Robinson, cel care, în 1947, devenea primul sportiv de culoare care joacă în Liga Profesionistă Americană de Baseball. Acum, Robinson e un nume de referință în lupta pentru combaterea discriminării rasiale.