Patronul clubului AC Milan, Silvio Berlusconi, a declarat, marţi, după ce a fost externat din Spitalul San Raffaele unde a fost operat pe cord deschis, că va vinde gruparea italiană celui care va investi 400 de milioane de euro în următorii doi ani.

AC Milan a terminat al treilea sezon consecutiv din campionatul Italiei pe un loc în afara primelor şase din clasament şi, implicit, a ratat calificarea într-o cupă europeană. Berlusconi era în căutarea unui cumpărător de ceva timp, fiind hotărât să cedeze clubul unor alţi investitori care să readucă gloria de altă dată pe San Siro.

Articolul continua dupa recomandari

“Ultima decizia a fost foarte importantă. Am decis să vând Milan cui este dispus să investească bani pentru a permite clubului să devină un protagonist în Italia, Europa şi în lume. Am renunţat la cererile mele financiare, accept ceea ce mi s-a propus, fără a se lua în considerare valoarea mărcii Milan, dar doresc ca grupul chinez să accepte să investească în Milan cel puţin 400 milioane euro în următorii doi ani”, a declarat Berlusconi, 79 ani.

Britanicii de la The Guardian susţin că liderul consorţiului chinez care va prelua 70% din acţiunile lui AC Milan este Robin Li, un om de afaceri cotat cu a 6-a avere din China.

Berlusconi este preşedintele clubului AC Milan încă din anul 1986, iar în mandatul său clubul a cucerit 28 de trofee majore: 8 titluri de campioană a Italiei, 1 Cupă a Italiei, 6 Supercupe ale Italiei, 5 Ligi ale Campionilor, 1 Campionat Mondial al cluburilor, 2 Cupe Intercontinentale şi 5 Supercupe ale Europei.