Ana Bogdan, una dintre cele mai bune jucătoare de tenis din România, a câştigat, duminică, turneul feminin de tenis de la St. Etienne (Franţa), competiţie dotată cu premii în valoare de 25.000 de dolari.

Succesul sportivei noastre a fost, însă, unul fără istoric, adversara ei din ultimul act al competiţiei, franţuzoaica Oceane Dodin, declarând forfait din cauza unei accidentări.

Articolul continua dupa recomandari

Însă, până în finală, Ana Bogdan, a patra favorită a competiţiei, a avut parte de câteva meciuri extrem de spectaculoase.

Ea a revenit de la 0-1 la seturi în meciul din sferturi cu Cagla Buyukakcay, din Turcia, 3-6, 6-4, 6-4, iar în semifinale a făcut senzaţie cu rusoaica Vitalia Diatchenko, a doua favorită a competiţiei, scor 6-3, 6-2.

Succesul Anei Bogdan nu a fost singurul succes românesc din această săptămână.

Georgia Crăciun şi Eva Guerrero Alvarez, din Spania, au câştigat turneul de dublu de la Hua Hin (Thailanda), iar Ana Bianca Mihăilă şi Pei Chi Lee (Taipei) s-au impus în turneul de dublu de la Sharm El Sheikh (Egipt).

Surpriza săptămânii  a venit, însă, din circuitul masculin. La 31 de ani, Mircea Alexandru Jecan a trecut de calificări şi s-a impus în turneul din Antalya (Turcia), competiţie dotată cu premii în valoare de 15.000 de dolari.

Jecan s-a impus în finala de duminică, scor 1-6, 6-4, 6-2, împotriva rusului Alexander Şevcenko.