Zile libere 2018 de Sfânta Maria. Ieri, Guvernul a aprobat o minivancanţă de cinci zile pentru bugetari la mijlocul lunii august, legând sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, din 15 august, de weekendul 18-19 august. Tot ieri, purtătorul de cuvânt al Executivului a anunţat când se recuperează cele două zile nelucrătoare.

Premierul Viorica Dăncilă a spus, în şedinţa de Guvern, că ziua de Sfânta Maria, 15 august, este declarată prin lege zi nelucrătoare, iar 16 şi 17 vor fi zile punte, astfel încât bugetarii vor avea cinci zile libere în perioada 15 -19 august.

Articolul continua dupa recomandari

”Avem astăzi o veste bună şi pentru angajaţii din sectorul public. Vor avea o mică vacanţă în a doua parte a lunii august, pentru că ziua de 15 august, Adormirea Maicii Domnului, este zi liberă, stabilim ca şi 16 şi 17 august să fie zile nelucrătoare, pentru a le oferi românilor câteva zile de odihnă. Vor face excepţie locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă, precum şi magistraţii şi personalul din instanţele judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termene în 16 şi 17 august”, a anunţat Dăncilă.

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, a precizat că cele două zile nelucrătoare vor fi recuperate fie pe 25 august şi pe 1 septembrie, adică în cele două zile de sâmbătă care urmează după minivacanţă, în regim de program normal, fie prin prelungirea programului de lucru pana pe 7 septembrie.

Zile libere în 2018

15 august - Adormirea Maicii Domnului

15 - 19 august - minivacanţă de Sfânta Maria

30 noiembrie -Sfântul Andrei

1 decembrie - Ziua Națională a României

25 decembrie - Crăciunul

26 decembrie  - Crăciunul.