Istoria Sighişoarei dispare, bucată cu bucată. Zidurile care apărau cândva oraşul medieval se prăbuşesc de la un an la altul.  În aşteptarea banilor de restaurare, autorităţile le-au sprijinit cu... bârne, de teamă să nu cadă peste turişti.

Pe zi ce trece, zidul medieval din Sighişoara - cea mai mare cetate încă locuită din Europa - pierde bătălia cu timpul. Golurile lăsate de cărămizile căzute ni se dezvăluie ca nişte cicatrici, la fiecare pas. Ruinele sunt un pericol şi pentru localnici, dar şi pentru turişti.

Articolul continua dupa recomandari

Ca să nu cadă peste oameni, pasajul lung de 10 metri, de lângă turnul cu ceas, numit şi "culoarul bătrânelor doamne", este ţinut în picioare de câteva bârne. 

Zidurile, ridicate între secolele 14 şi 17, ca scut împotriva otomanilor, nu au mai fost refăcute dinainte de anul 1900. Autorităţile au cerut fonduri pentru restaurare în 2016, dar banii de la buget au ajuns abia acum. În acest timp, s-a mai prăbuşit o bucată mare din zid. 

OVIDIU-DUMITRU MĂLĂNCRĂVEAN, Primar Sighisoara: E vorba de o sumă de 412.000 de lei şi sperăm că odată cu îmbunătăţirea vremii, când vom putea demara lucrăriole de construcţii, vom face şi această lucrare.

Cetatea Medievală din Sighişoara este monument istoric protejat, aflat pe lista UNESCO, şi atrage anual sute de mii de turişti din toată lumea.