Ziarista care investghează afacerile Bisericii Ortodoxe Române a fost ameninţată că o să "i se rupă capul". Diana Oncioiu a primit marţi un telefon şi o voce de bărbat i-a spus să oprească investigaţiile, altfel va muri.

Diana Oncioiu, reporter inmplicat în proiectul jurnalistic Să fie Lumină, care investighează cultele şi afacerile acestora în România, a fost sunată marţi de pe un număr de telefon ascuns şi ameninţată cu moartea, dacă va continua să scrie despre afacerile private ale Bisericii Ortodoxe Române.

Articolul continua dupa recomandari

"Trebuie să te simți foarte bărbat ca să suni să mă ameninți și să mă înjuri de pe un număr necunoscut. #continuam #safielumina", a scris Diana Oncioiu pe pagina ei de Facebook.

Platforma media Del0.ro, pentru care scrie Diana Oncioiu, a povestit pe larg incidentul.

"Unul dintre reporterii implicați în realizarea proiectului nostru jurnalistic a fost contactat telefonic în această dimineață de o persoană necunoscută și amenințat că i se va "rupe capul" dacă mai continuăm să documentăm treburile private ale Bisericii.

Jurnalistul avertizat direct este Diana Oncioiu, de la platforma media Dela0.ro, una dintre organizațiile contributive în cadrul Să fie lumină. Deși a vizat-o direct pe colega noastră, apelul s-a vrut a fi o atenționare la adresa întregii echipe de reporteri, persoana apelantă indicând că trebuie să încetăm să mai scriem despre "ce fac preoții".

Apelul a fost efectuat de pe un număr ascuns. Cel care amenința și înjura creștinește era un bărbat cu puternic accent moldovenesc. Diana a încercat să afle ce anume l-a deranjat pe apelant din ceea ce a publicat Să fie lumină - și unde consideră mai exact că am fi mințit, deformat sau manipulat.

Bărbatul nu era însă deranjat de ceea ce am făcut în trecut - ci de lucrurile pe care urmează să le publicăm în viitor."

Diana Oncioiu a mai spus că cel care o ameninţa era un bărbat cu puternic accent moldovenesc şi că a mers la Poliţie, unde a depus o plângere.