Poliţiştii locali au depistat, într-o clădire dezafectată aflată pe malul Canalului Bega, 23 de migranţi, din Irak, printre care şi copii. Aceştia nu aveau acte de înregistrare în evidenţele autorităţilor române şi au fost predaţi poliţiştilor de la Secţia 4 din Timişoara.

Potrivit unui comunicat de presă, de joi, al Poliţiei Locale Timişoara, poliţiştii locali au participat la o acţiune de ecologizare pe malul Canalului Bega, verificând inclusiv clădirile dezafectate. Într-una dintre aceste clădiri au depistat 23 de persoane, inclusiv copii, cetăţeni irakieni.

Articolul continua dupa recomandari

”În cadrul acţiunii, poliţiştii locali au verificat inclusiv clădirile dezafectate de pe malurile Canalului Bega, constatând că în una din ele, amplasată vizavi de fosta bază sportivă Solventul, se afla un număr de 23 de persoane, inclusiv minori. Cei în cauză au fost verificaţi stabilindu-se că sunt cetăţeni irakieni care se adăposteau în clădirea respectivă, nu deţineau documente legale de înregistrare în evidenţele autorităţilor române, motiv pentru care au fost predaţi poliţiştilor de la Secţia 4 pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei”, se arată în comunicat.

În această vară, poliţiştii locali au depistat mai multe grupuri de migranţi, atât pe străzile din zona centrală a municipiului Timişoara, cât mai ales în Parcul Botanic, aflat, de asemenea, în centrul oraşului.

De asemenea, mai mulţi migranţi şi-au ridicat o tabără la marginea oraşului, fiind imediat ridicaţi de poliţişti.

Sursă: news.ro