În timp ce în România răsar munţi de gunoaie pe care mulţi se prefac că nu îi văd, un grup de voluntari din Europa ne dă o lecţie de bună purtare. Echipaţi cu mănuşi, saci şi mult entuziasm, voluntarii au curăţat o zonă din apropierea Craiovei. Singura lor dorinţă este ca acţiunea să aibă ecou şi să mobilizeze cât mai mulţi români.

20 de tineri din Italia, Spania, Germania, Austria și Franța au vrut să demonstreze astăzi că nimic nu e imposibil când există voinţă. Scopul lor: să curețe de gunoaie un teren de 20.000 de metri pătrați din apropiere de Craiova. 

Articolul continua dupa recomandari

Sara, voluntar Italia: Trebuie să fim mai implicați, pentru că lumea e și a noastră și trebuie să curăţăm

Inițiativa face parte dintr-un proiect european și a fost sprijinită de autoritățile din România. Câțiva voluntari români le-au oferit oaspeţilor echipamentele de lucru.

Cu toții au fost însuflețiţi de aceeași dorință: să ofere un exemplu celor certați cu regulile și pentru care natura este, de prea multe ori, un uriaş coș de gunoi. 

Pire Eric Paul, voluntar Belgia: Sunt de doi ani în România, este o țară foarte, foarte frumoasă, dar plină de gunoaie aruncate peste tot. Sunt prea puţini cei care înțeleg că e nevoie să fie un exemplu, mai ales pentru cei mici și să dea dovadă de respect. Ar trebui ca și în România să se facă reciclare selectivă, așa cum este în Belgia 

Sara, voluntar Italia: Și România am văzut că are tobogane diferențiate pentru plastic, pentru hârtie. Dar lumea nu le folosește și nu e bine așa. Pentru că ar trebui să facem ceva pentru lumea noastră

În câteva ore, voluntarii au reușit să strângă tone de deșeuri.