Bătrânul de 69 de ani, din Roman, care le-a luat de sub nas valiza poliţiştilor lăsată pe jos, nesupravegheată, a fost pedepsit cu o noapte de arest, apoi eliberat sub control judiciar pentru 60 de zile.

El a fost văzut la timp, înainte să dispară cu trusa criminalistică, însă le-a spus poliţiştilor, pe care părea să-i cunoască foarte bine, că intenţiona să ducă valiza la sediul Poliţiei, deşi oamenii legii erau chiar acolo.

Articolul continua dupa recomandari

Bătrânul a văzut valiza pe jos şi a luat-o imediat

În timp ce mergea pe stradă, bătrânu a văzut o valiză pe trotuar şi fără să întrebe nimic pe nimeni, deşi poliţiştii erau la doi paşi, a pus mâna pe trusa criminalistică şi dus a fost.

Un trecător, care a văzut toată faza, i-a avertizat pe poliţiştii care făceau măsurători la un accident că cineva le-a furat valiza şi a plecat.

"În timpul desfăşurării cercetării la faţa locului, un bărbat de 69 ani din Roman, aflat în trecere, a sustras trusa criminalistică. Acesta a fost depistat în timp ce se îndepărta de locul evenimentului, pe strada Păcii, având asupra sa trusa. Bărbatul, surprins în flagrant de poliţişti, a fost condus la sediul poliţiei în vederea continuării cercetărilor, iar în urma audierilor a fost reţinut pentru 24 ore şi introdus în arestul IPJ Neamţ, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

"Domnu' Liviu, nu am furat-o, doar o căram!"

Bătrânul care a plecat cu valiza îi cunoştea bine pe poliţişti şi chiar le-a spus pe nume, după ce l-au prins.

"Ia-o, bre, doar n-am furat-o. Era jos acolo, am vrut să văd ce-i cu ea. Domnu Liviu nu am furat, doar o căram. Am zis că o fi furat-o unu", a spus bătrânul unui poliţist.

Bătrânul şi-a petrecut noaptea în arest şi a primit control judiciar pentru 60 de zile.