Deşi capricioasă, vremea vesteşte tot mai mult apropierea verii. Pe litoral a început sezonul sporturilor pe mare, iar una dintre cele mai râvnite forme de agrement este sailingul. Tot mai mulţi turişti lasă lenevitul pe plajă, pentru o zi petrecută la bordul unui velier. O pasiune care implică şi costuri, dar aduce şi satisfacţii pe măsură, spun împătimiţii. Iar dragostea pentru mare poate fi uneori un liant mai puternic decât v-aţi aştepta.

Ana-Maria şi Răzvan iubesc marea. De aici şi pasiunea pentru navigaţie. E lesne de înţeles că tot pe barcă au vrut să îşi unească destinele. În larg, căpitanul ţine loc de ofiţer al stării, iar legea îi dă toate atribuţiile în acest sens.

Articolul continua dupa recomandari

Ana Maria, mireasă: În primul rând am zis să fie ceva mai neconvenţional, am căutat ceva mai special, mai memorabil.

Răzvan, mire: Noi mereu am fost atraşi de lucrurile mai neconvenţionale, de la cererea în căsătorie şi până la nuntă am vrut să fie ceva ieşit din comun.

La fel ca acest cuplu, tot mai mulţi oameni sunt atraşi de relaxarea pe care o promite acest hobby. În marina de pe Lacul Limanu, de lângă Mangalia, aproape în fiecare weekend din sezon au loc competiţii de sailing.

În afara competiţiilor sportive, agrementul e cuvântul de ordine. Turiştii pot alege de la o ieşire în larg pentru câteva ore cu prietenii până la o săptămână întreagă petrecută pe un velier.

O experienţă de o zi costă aproimxativ 100 de lei, dar pentru un voiaj de o săptămână, numai cazarea costă 2500 de euro.

În Mangalia pot fi luate şi cursuri de navigaţie. Durează patru zile, iar preţul este de 500 de euro. Totuşi, pentru a dobândi brevetul de căpitan este nevoie şi de un examen susţinut într-una dintre căpităniile Autorităţii Navale.