Sunt imagini socante si pentru un ring de lupta. Arena groazei este o sala de clasa a Liceului Tehnologic "Anghel Saligny" din Braila. Gladiatorii sunt elevi de clasa a noua.

Articolul continua dupa recomandari

Cei patru batausi il calca in picioare pe colegul lor de clasa. Pumnii si picioarele vin din toate partile, iar victima incaseaza lovitura dupa lovitura. Nu are ce sa faca.

Adolescentii actioneaza exact ca membrii unor clanuri mafiote. Sunt toti tunsi la fel si aplica pe rand corectia colegului lor. Nu se sfiesc nici de camera care ii filmeaza. Ba mai mult - asta pare sa le dea un plus de curaj.

“L-a invinetit, l-a rupt, ii da cu piciorul in stomac si tot la al meu ii da amenda”, spune, revoltat, tatal elevului batut.

Scenele care au ingrozit o tara intreaga nu misca un muschi pe fata directorei liceului unde a avut loc bataia.

 “Acesti copii au incercat sa-i dea un avertisment cred eu, pentru ca m-am uitat pe imagini, nu lovesc, il lovesc demonstrativ”, este parerea Petrutei Simionescu, directoarea unitatii de invatamant. Un raspuns care vine ca o directa de dreapta. Si nu e singurul. Doamna directoare pare sa-i inteleaga pe batausi.

“Copilul care apare lovit pe filmare, cu mai multe saptamani inainte a amenintat ca vine cu prietenii lui (n.r. – sa ii bata pe ceilalti)”, spune Petruta Simionescu.

Elevul agresat n-a apucat sa-si duca amenintare la bun sfarsit. Batausii i-au luat-o inainte. Atat reprezentantii scolii cat si politia par sa fi rezolvat foarte repede problema. “S-a ajuns la concluzia ca exista vinovatie pentru toate persoanele implicate in conflict”, este explicatia directoarei.

Cinci sute de lei amenda si cate cinci zile de exmatriculare sunt pedepsele pentru sportul sangeros practicat de elevi. Destul pentru autoritati, se pare. “Sunt masuri drastice si inclusiv de organele statului. Am inteles ca Politia a analizat si a amendat agresorii”, spune Iulian Danielescu, inspector general ISJ Braila.

Culmea, niciun reprezentant al liceului nu a fost sanctionat, desi totul s-a intamplat intr-o pauza.

Acum ceva timp, ministrul invatamantului anuntase masuri drastice la Braila, dupa ce o eleva a unui liceu a umulit-o si batut-o pe colega ei cu un an mai mica. Dupa incidentul de acum, ministerul a refuzat sa mai faca declaratii.