Însă cei din urmă ştiu şi cum să-i transforme într-o adevărată afacere. Aşa a procedat o familie din Maramureş, care şi-a transformat dragostea pentru păsările enorme în business. Interesant este că ferma cuplului nu este vizitată doar de clienţi, ci şi de turişti curioşi.

Nu suntem la zoo, ci la o fermă de struţi din Călineşti. Un business creat în urmă cu trei ani de familia Tomşa. Dacă înainte îşi câştigau existenţa dintr-o firmă de construcţii, de data aceasta au preferat o afacere mai "exotică".

Articolul continua dupa recomandari

De la câţiva pui cumpăraţi, au ajuns acum la mai bine de 160 de exemplare. Ce-i drept, prin muncă. Pentru că animalele necesită o îngrijire deosebită.

Acum, doamna Maria se mândreşte cu cele mai frumoase exemplare de struţi din ţară. Apreciate nu doar pentru frumuseţe, ci şi pentru gustul special pe care îl au ouăle sau carnea.

Familia Tomşa îşi doreşte să-şi dezvolte afacerea. Următorul pas va consta în amenajarea unui incubator, pentru a putea vinde şi pui de struţ. Un comerţ profitabil, având în vedere că un singur exemplar costă 100 de euro. Şi nu doar puii de struţ sunt scumpi. Un kilogram de carne costă 150 de lei, iar un ou ajunge la o sută de lei.