Un şarpe a tulburat de dimineaţă liniştea Ministerului de Justiţiei. Lung de peste jumătate de metru, s-a plimbat nestingherit prin iarba de lângă instituţie, la doar câţiva paşi de trotuar. Şi este liber şi acum, pentru că nimeni n-a putut să-l prindă. Nici procedura nu e clară.

Minute în şir, şarpele s-a plimbat printre jurnalişti şi trecători, în faţa Ministerului Justiţiei. Nu s-a lăsat prins de autorităţi şi a dispărut prin iarbă. E liber, dar nu e şi periculos, ne asigură specialiştii, care au recunoscut specia de apă. Un şarpe neveninos care poate ajunge şi până la doi metri.

Articolul continua dupa recomandari

Vipera este singura specie de şarpe veninos din România. Însă nu se întâlneşte în capitală.

"Vipera trebuie lăsată în pace, nu este un şarpe agresiv. Aş mai recomanda pentru zonele cu vipere să nu se calce prin bălării, prin tufişuri, unde nu vezi pe ce calci şi de asemenea să poarte încălţăminte de protecţie, bocanci, cizme. Muşcăturile apar când şarpele e călcat, lovit, capturat." a spus biologul Alexandru Iftime. 

Puţini români ştiu ce să facă atunci când întâlnesc un şarpe în oraş. Cei mai mulţi spun că sună la poliţie sau pur şi simplu fug. În lipsa unei proceduri clare, rămâne o singură soluţie: un apel la 112