Un peşte exotic, nu foarte prietenos, a ajuns în apele Dunării, la Drobeta Turnu- Severin! Toată lumea este uimită că s-a adaptat mediului. Este vorba de peştele Pacu, o specie înrudită cu Piranha şi care trăieste în apele dulci din America de Sud. Pescarul care l-a prins în plasă l-a dus direct la Muzeul Porţilor de Fier. Nu înainte de a face cunostiintă cu colţii lui. 

De aproape 40 de ani de când pescuieşte pe Dunăre, Costel Anghelescu nu a mai văzut aşa ceva. Plus că acea "caricatură de peşte" nu s-a dovedit a fi cea mai simpatică fiinţă din lume. 

Articolul continua dupa recomandari

Bărbatul a pus peştele într-un vas şi s-a dus ţintă la Căpitănia Portului din Drobeta Turnu-Severin, în speranţa că cineva îi va putea spune ce creatură a prins. Prima informaţie: peştele are prea mulţi dinţi ca să te simţi în siguranţă în preajma lui.

Nimeni nu poate spune cum a ajuns acest peşte în apele Dunării. 

Peştele Pacu trăieşte în apele dulci din America de Sud şi în Papua Noua Guinee şi poate ajunge până la 40 de kilograme.

E clar că nu avea cum să migreze de acolo până în Dunăre. Deci nu este exclus să fi fost crescut într-un acvariu, după care a fost eliberat.

Peştele capturat de Costel Anghelescu a ajuns, într-un final, la Muzeul Porţilor de Fier.