Caz revoltător în Iaşi. Un bătrân de 83 de ani a murit, chiar în faţa unui cabinet medical, după ce doctorul de acolo a refuzat să-i acorde primul ajutor. Trecătorii au sunat la 112, o ambulanţă l-a dus pe bărbat la spital, dar nu a mai putut fi salvat.

Bătrânul în vârstă de 83 de ani s-a prăbuşit pe stradă, chiar sub ochii trecătorilor. Tot martorii au sunat imediat la 112 pentru a chema ajutoare. Se pare că în zona în care a cazut bărbatul era și un cabinet medical, iar trecătorii ar fi cerut ajutorul medicului de acolo. Inițial, acesta ar fi cerut ca bărbatul sa fie adus în cabinet, însă acest lucru nu a fost posibil.

Articolul continua dupa recomandari

Revoltaţi, martorii susţin că medicul nu s-a grăbit să sară în ajutorul bătrânului. Ar fi motivat că există protocoale stricte pe care trebuie sa le respecte. De cealaltă parte, reprezentantii Direcției de sănătate publică Iași spun că, în astfel de cazuri, nu există protocoale.

Bătrânul a fost resuscitat în stradă și transportat apoi cu ambulanţa la spitalul din Pașcani. Din păcate, batranul a murit în sectia de terapie intensivă câteva ore mai târziu.