Bijuteriile sunt una dintre marile pasiuni ale femeilor! Şi nu trebuie să coste averi pentru a conferi purtătoarelor un aer special. Tocmai de aceea, un bărbat din judeţul Cluj a renunţat la serviciul lui sigur, dar foarte obositor, ca să creeze bijuterii din lemn.

Eugen Grigorovici face bijuterii din lemn de mai bine de 13 ani. Ideea i-a venit în 2006, când a renunțat la meseria de designer de la o firmă de reclame.

Articolul continua dupa recomandari

Eugen Grigorovici: Deja era obositor, eram foarte mult plecat de acasă, practic eram un fel de musafir şi am zis că e momentul să lucrez, să fac ceva pentru mine, pentru sufletul meu

La început a făcut jucării din lemn, dar din cauză că nu avea prea mulţi clienţi, a ales să facă bijuterii. Aşa a început să creeze pandantive, broşe, cercei şi chiar verighete.

În micul lui atelier din comuna Bonţida, meşterul popular vine şi lucrează chiar şi opt ore pe zi. Foloseşte diverse tipuri de lemn, printre care şi cel de pomi fructiferi.

Eugen Grigorovici: Ba o creangă, un copac, mă duc îl văd, dacă-mi place îl iau, dacă nu, nu. În principal mă interesează modelul, textura lemnului, să aibă o pată, o crăpătură, să aibă ceva deosebit.

Cu greu sunt atraşi, însă, oamenii de bijuteriile făcute din lemn.

Preţul bijuteriilor variază în funcţie de model. Ele pornesc de la 15 lei şi pot ajunge chiar şi la 150 de lei.