Eugen Teodorovicivine cu noi lămuriri pentru bugetari, dar şi pentru salariaţii din mediul privat privind transferul de contribuţii sociale.

Ministrul Finanţelor Publice a declarat că se va acţiona astfel încât nimeni să nu piardă din venituri din cauza transferului de contrbuţii

Articolul continua dupa recomandari

"Acolo unde se dovedeşte că nu a fost interpretarea greşită a legii şi că anumite prevederi din lege trebuie adaptate sau alte prevederi legale, acolo se va acţiona pentru ca oamenii să nu piardă", a spus Teodorovici.

Despre cele 20 de procente din contractele de muncă al căror cuantum brut nu a fost modificat după aplicarea noii legislaţii în domeniul salarizării, Eugen Teodorovici a precizat că se ia în calcul adaptarea legii „pentru ca oamenii să nu piardă”.

"Ca principiu, că pot spune cum a fost disccuţia cu managerii de spitale, la fel se va acţiona şi pe alte zone.

Acolo unde se dovedeşte că nu a fost interpretarea greşită a legii şi că anumite prevederi din lege trebuie adaptate sau alte prevederi legale, acolo se va acţiona în acest fel pentru ca oamenii să nu piardă", a afirmat ministrul Finanţelor. 

Transferul contribuţiilor în mediul privat

În cazul angajaţilor din mediul privat ale căror salarii nu au crescut după transferul contribuţiilor sociale, Teodorovidci a spus că autorităţile nu pot interveni.

Ministrul i-a criticat pe patronii care spun că nu au modificat contractele de muncă de teama unor noi schimbări legislative.

"Obligaţia de a respecta legea în vigoare astăzi există, aşa că toţi patronii trebuia să aplice legea existentă, adică OUG 79, dacă la asta facem referire", a mai spus ministrul Finanţelor Publice.