Tigrii au invadat Capitala. Tigrii platanului. O specie de insectă care îi terorizează pe bucureşteni atunci când ies în parcuri la plimbare sau pe stradă. Insecta intră şi în case, iar înţepătura este extrem de dureroasă, se plâng oamenii. Soluţii ca să scăpăm de el nu prea sunt.

"1, 2,3 mai am? 4, uite mai am una, sunt plină." De acest lucru de plâng tot mai mulţi bucureşteni în ultima perioadă. Tigrul Platanului a invadat Capitala, iar cele mai multe astfel de insecte se găsesc în parcuri, spre disperarea celor care ies cu micuţii la aer.  

Articolul continua dupa recomandari

Insectele se aşază pe corp şi înţeapă destul de tare, chiar şi prin haine. Nimeni nu-şi dă seama cum a apărut insecta în România. Este originară din America de Nord şi a apărut în Europa acum 50 de ani. În Capitală a fost văzută în această vară, atunci când temperaturile au trecut de 40 de grade. Insecta se găseşte cu precădere în zonele în care există mulţi copaci.

Iar lupta cu tigrii platanului nu este deloc uşoară. Medicii spun că spray-urile antiţânţari nu au efect, aşa că e greu să scăpăm de înţepături. Dar măcar pe acestea le putem trata.  

Carmen Curea, medic dermatolog: "Înţepăturile acestea provoacă mici iritaţii pentru care este suficient să aplicăm apă, săpun şi eventual compresă rece. În situaţiile extreme, poate la copii şi la persoanele mai sensibile, dacă provoacă reacţii alergice sau reacţii iritative mai importante poate ar fi necesar să se aplice un preparat pe bază de cortizon."

Pentru a scăpa de aceste insecte este nevoie de tratamente fitosanitare, în parcuri, scuaruri şi pe stradă. Acestea însă se pot face numai atunci când nu bate vântul, iar afară sunt temperaturi de până la 22 grade Celsius. Reprezentanţii Primăriei spun că au aplicat tratamente, însă antiţânţari. În acest caz, cea mai la-ndemână soluţie rămâne toamna.