Cel mai nou model de ATR se află, de astăzi, în flota TAROM. Alte opt aeronave vor înlocui până la finalul anului avioanele vechi şi de două decenii. Mai prietenos cu mediul, noul aparat de zbor e şi mai sigur, în ciuda temerilor unor pasageri.

Sub o "arcadă" formată din jeturi de apă, avionul de tip ATR 72-600 a fost botezat pe aeroportul din Otopeni şi primit, oficial, în flota TAROM. Este primul ajuns în ţară din cele nouă pe care compania le-a achiziţionat în leasing operațional pe o perioadă de 10 ani. 

Articolul continua dupa recomandari

Simona Păun, pilot TAROM: Eu şi colegii mei care am adus această aeronavă pe Aeroportul Otopeni suntem primii piloţi. Excepţie făcând cei care au făcut zborurile de control la Toulouse, atât. Şi dumneavoastră, aş putea să spun, că sunteţi primii pasageri

Aeronava este ideală pentru zborurile pe distanţe mici, fie interne, fie externe. Sofia, Salonic, Chişinău, Belgrad şi Budapesta sunt doar câteva dintre destinaţii. Piloţii îi liniştesc pe pasagerii care se tem de turbulenţele resimţite mai intens la bordul acestor avioane.

Simona Păun, pilot TAROM: Nu avem incidente cu aeronavele ATR, nu s-a întâmplat absolut nimic, sunt extrem de sigure. Eu zbor zilnic cu acest tip de aeronavă şi am încredere 100% în ea 

Faţă de modelele mai vechi, acest tip de ATR are un consum de combustibil cu 40 la sută mai redus. Şi emisiile de dioxid de carbon sunt mai mici. 

Pe lângă faptul că noul model de ATR este mai prietenos cu mediul, şi pasagerii vor avea parte de o experienţă mai plăcută la bord. Scaunele sunt ergonomice, iar la picioare spaţiul este mult mai mare, ca şi spaţiul de depozitare a bagajelor. 

Dacă ATR-urile vechi aveau 48, respectiv 68 de locuri, acest tip are 72 de locuri. Achiziţia face parte dintr-un plan mai amplu. 

George Barbu, director TAROM: Avem în plan să uniformizăm flota. În 2023 ar trebui să primim cinci avioane noi de la Boeing

TAROM ţine secret costul contractului de leasing pentru cele nouă aeronave noi. La achiziţie, preţul unui singur avion ajunge şi la 22 de milioane de dolari. Cert este că ele vor înlocui ATR-urile vechi şi de 20 de ani. 

Vechi sunt şi problemele din companie pe care şefii nu le-au comentat azi. Pierderi uriaşe, rute neprofitabile închise şi acuzaţii de trucare a licitaţiilor- chiar din partea Consiliului Concurenţei. 

Guvernul a promis acordarea unui ajutor de salvare pentru TAROM, în valoare de circa 44,6 milioane de dolari.