Un tânăr din Bucureşti a străbătut continentul american cu bicicleta! Povestea lui a început în urmă cu mai bine de trei ani şi este despre un traseu de mii de kilometri. Nu s-a întors în România până nu a ajuns în cel mai sudic oraş de pe Glob.

3 ani şi 3 luni. Atâta i-a luat lui Radu Păltineanu să facă înconjurul Americii. Nu cu maşina sau cu avionul, ci cu bicicleta. Călătoria lui a pornit în Alaska şi s-a terminat atunci când a ajuns în Ushuaia, Argentina, cel mai sudic oraş al planetei. Iar traseul nu a fost unul uşor.

Articolul continua dupa recomandari

Niciodată nu mi-aş fi imaginat că aş fi rămas trei ani şi trei luni pe drum, era un tur care iniţial era programat să dureze 9 luni, dar am ajuns până la urmă să străbat mult mai mulţi kilometri - Radu Păltineanu

Kilometri care l-au purtat prin toate ţările şi teritoriile continentale ale Americii de Nord şi de Sud. 34.554 doar cu bicicleta, iar 4.100 de km navigați pe cursul fluviului Amazon.

În tot acest timp, a stat în casele localnicilor. Chiar şi câte trei luni, într-un singur loc. Ca să poată să ducă la final călătoria s-a bazat pe sprijinul oamenilor.

S-a întors de o săptămână în România, însă deja plănuieşte noi călătorii.