Un tânăr român în vârstă de 27 de ani, din Dej, a fost arestat, în această dimineaţă, după o operaţiune de amploare a poliţiştilor români şi britanici, pentru o crimă care a îngrozit Marea Britanie în urmă cu şase ani.

Suspectul, săltat de o armată de luptători ai Trupelor Speciale şi ofiţeri de la Investigaţii Criminale din Bucureşti şi Cluj, avea 21 de ani atunci când ar fi comis crima oribilă.

Articolul continua dupa recomandari

Totul s-a întâmplat în noaptea de 29 spre 30 decembrie 2013, în micul orăşel Bosham din districtul West Sussex.

Victima, Valerie Graves (55 de ani), era o artistă respectată, mamă şi bunică, dar şi proprietara unei galerii de artă.

Femeia a fost ucisă în condiţii greu de imaginat de un bărbat care a intrat peste ea în casă.

Cazul morţii lui Valerie Graves a stârnit o anchetă de amploare care a durat ani de zile, timp în care poliţiştii şi procurorii britanici au apelat la toate modalităţile posibile pentru identificarea ucigaşului.

Recompensă de 10.000 de lire pentru prinderea ucigașului

Artista Valerie Graves, în vârstă de 55 de ani, a fost găsită fără suflare în baia locuinței sale, în dimineața zilei de 30 decembrie 2013.

Femeia avea răni grave la cap și traumatisme faciale.

Anchetatorii au descoperit că Valerie Graves a fost ucisă de un românVezi 2 imagini în Galerie

Un suspect a fost arestat pe 14 ianuarie 2014, însă eliberat la scurt timp, din lipsă de probe.

Câteva luni mai târziu, polițiștii britanici au obținut un profil genetic și au demarat o amplă operațiune, intervievând aproximativ 9.500 de persoane, pentru a obține indicii despre ucigaș.

De altfel, o recompensă de 10.000 de lire a fost pusă la bătaie pentru orice informație care ar duce la arestarea criminalului.

Într-un final, anchetatorii britanici au descoperit că profilul genetic al ucigaşului se potriveşte cu cel al unui tânăr român în vârstă de 27 de ani, astfel că au cerut ajutorul poliţiştilor români pentru a-l prinde.

Drept urmare, în această dimineaţă, o armată de poliţişti au descins în locuinţa suspectului din Dej şi l-au arestat, notează politiaromana.ro.

Suspectul crimei care a îngrozit Marea Britanie în 2013 va fi extrădat în Marea Britanie pentru a fi judecat.