Un sucevean a provocat un accident de circulaţie în Vatra Dornei, după ce a văzut un portofel şi un telefon mobil pe şosea, pierdute de un alt şofer, cu puţin timp în urmă.

Tânărul a frânat brusc şi puternic, provocând un accident rutier, maşina din spate neavând nicio şansă să oprească la timp.

Articolul continua dupa recomandari

După accident, tânărul s-a dat jos din maşină, a luat telefonul şi portofelul de pe asfalt şi a fugit, părăsind maşina şi locul accidentului.

Poliția Suceava a menționat că în urma continuării cercetărilor au reușit identificarea conducătorului auto, un bărbat de 30 de ani din localitate.

„Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Transilvaniei din municipiul Vatra Dornei, bărbatul de 30 de ani a observat pe partea carosabilă un telefon mobil și un portmoneu cu bani, a frânat brusc, moment în care a fost lovit de un alt autovehicul care circula în spatele său”, a arătat IPJ Suceava.

Astfel, bărbatul de 30 de ani a fost sancționat contravențional de polițiști pentru faptul că nu s-a prezentat la poliție în termen de 24 de ore de la data la care a fost implicat într-un accident soldat cu pagube materiale, iar ca măsură complementară i s-a reținut permisul de conducere.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că autoturismul condus de autor are număr de înmatriculare fals.

Polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „însușirea bunului găsit” și „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare”, ce va fi soluționat procedural.