Subiecte Bac 2018 engleză: Ministerul Educației a dat publicității modelele de subecte și baremul de corectare pentru proba orală la limba engleză.

Conform calendarului la Bacalaureat 2018, proba de limba engleză are loc pe 21-22 februarie. Este ultima evaluare din sesiune, după proba orală la limba română, proba la limba maternă și proba de competențe digitale.

Articolul continua dupa recomandari

Bacalaureat 2018: proba orală la limba engleză

Proba orală la limba engleză la Bac 2018 se susţine în conformitate cu Ordinul Ministrului privind aprobarea Calendarului şi a Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat 2011, după cum urmează:

a. proba de înţelegere a unui text audiat;

b. proba scrisă;

c. proba orală.

Subiecte Bac 2018 engleză: modele de subiecte și barem de corectare

Ministerul Educației a publicat pe edu.ro, alături de modelele de subiecte pentru proba orală de limba engleză și un barem de corectare.

  • Proba de înțelegere a unui text audiat are 2 subiecte care sunt obligatorii și au ca timp de lucru efectiv 20 de minute. Primul subiect are 4 răspunsuri și e notat în total cu 40 de puncte, cel de-al doilea subiect are 6 răspunsuri este notat cu un total 60 de puncte.
  • Proba scrisă la limba engleză are 2 secțiuni:
  • 1. Înțelegerea textului citit, care conține 2 subiecte, notate cu 40, respectiv 60 de puncte
  • 2. Producerea de mesaje scrise, care, de asemenea are tot 2 subiecte, notate cu 40 de puncte și 60 de puncte.
  • Proba orală la limba engleză are 3 subiecte care însumează 100 de puncte și o secțiune de interacțiune orală (participare la conversație), care totalizează, de asemenea, 100 de puncte.

Puteți descărca modelele de subiecte și baremul de corectare pentru proba orală la limba engleză de pe site-ul pus la dispoziție de Ministerul Educației.

PE ACELAȘI SUBIECT:

Bacalaureat 2018: precizări metodologice pentru proba orală la limba engleză

Conform principiilor fundamentale ale Curriculum-ului Naţional, examenul de Bacalaureat la Limba engleză se organizează pe baza unei programe de examen construită strict pe baza programelor şcolare de trunchi comun aflate în uz.

Conform programelor şcolare de trunchi comun aflate în uz, pentru finele claselor a XII-a licee teoretice şi vocaţionale, nivelurile ţintă vor fi echivalente cu următoarele niveluri din Cadrul european comun de referinţă al limbilor:

 LIMBA MODERNĂ 1: nivelul B 2 pentru toate competenţele.

LIMBA MODERNĂ 2: nivelul B 2 pentru competenţele de receptare; nivelul B 1 pentru competenţele de producere.

LIMBA MODERNĂ 3: nivelul A 2 pentru toate competenţele.

Pentru finele clasei a XII-a licee tehnologice, ruta directă de calificare, respectiv pentru finele clasei a XIII-a, ruta progresivă de calificare prin S.A.M. + anul de completare, nivelurile ţintă specificate prin raportare la Cadrul european comun de referinţă al limbilor vor fi următoarele:

LIMBA MODERNĂ 1 (ambele rute de calificare, toate calificările profesionale): nivelul B 2 pentru toate competenţele.

LIMBA MODERNĂ 2 (ruta directă de calificare, toate calificările profesionale şi ruta progresivă de calificare, calificările profesionale Tehnician în activităţi de comerţ, Tehnician în gastronomie, Organizator banqueting,Tehnician în hotelărie): nivelul B 2 pentru competenţele de receptare; nivelul B 1 pentru competenţele de producere.

LIMBA MODERNĂ 2 (ruta progresivă de calificare, toate celelalte calificări profesionale) nivelul A 2 pentru toate competenţele.

Tot ce trebuie să știi despre BACALAUREAT 2018:

Știrile Antena 1 Observator sunt și pe Instagram, Youtube și Facebook