Primul studiu naţional complex arată cum s-a schimbat stilul de viaţă al românilor, care sunt trendurile sociale şi profesionale. Datele au fost colectate pe o perioadă de un an pe un eşantion de 1.000 de români cu vârste între 16 şi 55 de ani, din mediul urban.

S-au produs schimbări majore în mentalitatea romanilor. De exemplu, mai mult de jumătate dintre români ar prefera să fie mai prost plătiti, însă să aibă un loc de muncă mai puţin stresant şi mai mult timp liber.

Articolul continua dupa recomandari

De asemnea, angajatorii ar trebui să ţina cont ca românii nu mai sunt dispusi să lucreze ore suplimentare sau în weekend. Își doresc să-şi încetinească stilul alert de viaţă şi să facă exact ce le place.

O altă concluzie interesantă a studiului este că începem sa ne tratăm dependenţa de tehnologie. Romanii s-au săturat să-şi trăiască viaţa în mediul virtual şi preferă timpul de calitate cu familia. 7 din 10 spun că tehnologia îi epuizează, iar peste 30% îşi limiteaza timpul petrecut pe internet sau telefonul mobil.

Suntem mult mai interesaţi de mediul înconjurător şi vrem să facem voluntariat. 3 din 10 români se implică în mod activ pentru cauze sociale sau de mediu