Încă doi falşi medici şi-au pus pacienţii în pericol şi au declanşat anchete la nivel înalt! În Bucureşti, un stomatolog a fost fotografiat lângă paciente aflate pe masa de operaţie, în timpul unor intervenţii de augumentare de sâni. Iar la Oradea o tânără fără diplomă de medic făcea injecţii într-un cabinet improvizat, unde poliţiştii au găsit sute de seringi.

Într-un cabinet aflat la parterul unui bloc din Oradea, Ramona Fizesan ar fi injectat mai multor paciente acid hialuronic, timp de doi ani. Fără să aibă nicio specializare medicală.

Articolul continua dupa recomandari

CARMEN PANTIS- colegiul medicilor Bihor: Infiltratia cu acid hialuronic poate fi facuta de chirurgii plasticieni sau dermatologi.

Poliţiştii au mers în cabinetul falsului estetician.

Politistii au descoperit si au ridicat agende cu programarea pacientelor, facturi de achizitie , bilete de tratament, seringi sigilate cu hilialuronic.

Politistii spun ca femeia a efectuat in ultimii doi ani mai multe interventii estetice faciale dar fara a avea calitatea de medic.Astazi toate programarile au fost anulate.

Firma falsului medic estetician nu avea nicio legătură cu intervenţiile estetice.

Practicile ilegale din cabinetul femeii sunt văzute cu alţi ochi de avocaţii apărării.

Sunt niste tratamente noninvazive, pur si simplu acea aplicare prin mici intepaturi, practic, a acelei substante, spun aparatorii femeii.

O situaţie şi mai gravă a fost descoperită de reporterii Observator în Capitală. Acolo unde un stomatolog, student la medicină generală, a fost fotografiat în sala de operaţii, în timpul unei intervenţii de augumentare de sâni.

În aceeaşi clădire, stomatologul are o clinică de infrumuseţare unde face injectări cu botox şi acid hialuronic. Dar, pe Facebook, promovează şi intervenţiile chirurgicale. Intră în sala de operaţie ca mâna dreaptă a colaboratorului său, un adevărat chirurg estetician.

Clinica unde stomatologul învaţă chirurgie plastică este aceeaşi în care a operat şi falsul medic italian Matteo Politi.

Este a doua oară când un om care nu are dreptul să facă astfel de intervenţii o face aici şi de data aceasta am cerut un punct de vedere, însă nu am primit niciun răspuns.

Răspunsuri am primit în schimb chiar de la stomatologul acuzat.

DISCUŢIE REPORTER - ANDREI GREGORIAN:

- Păi şi dumneavoastră ce făceaţi în sala de operaţie şi de ce operaţi?

- În sală am voie, doamnă!

- Păi vă cred, şi aveţi voie să puneţi mâna pe pacient?

- Doamnă, haideţi, am echipă de PR.

Am luat legătura şi cu echipa de PR, care nu neagă contribuţia stomatologului în sala de operaţie, dar precizează că n-a existat nicio plângere din partea pacientelor.

Atat timp cat pacientul nu a avut niciun fel de plangeri cu privire la actul medical, toata aceasta situatie duce doar la deteriorarea imaginii unui viitor medic cu a doua specializare, se transmite prin punctul de vedere al lui Andrei Gregorian.

Colegiul Medicilor din România, însă, răspunde clar. Nu are niciun drept să profeseze chirurgie plastică.

Practicarea unei meserii fără drept se pdepseşte cu închisoare de la 3 luni la 1 an.