Cea mai căutată staţiune de munte rămâne, şi în acest weekend, Poiana Braşov. Românii s-au întors aici pentru a profita de pârtii, la nici o săptămână de la cea mai aglomerată minivacanţă. Aproape 170 de mii de oameni au petrecut Anul Nou în Poiană, iar sâmbătă staţiunea s-a umplut din nou. Doar că în zonă sunt numai 4.000 de locuri de parcare disponibile, aşa că pentru şoferi distracţia a început cu nervi. Pentru că n-au avut unde să-şi lase maşinile, mulţi turişti au făcut cale întoarsă.

Este abia ora 8 dimineaţa, dar e deja târziu pentru şoferii care tocmai au ajuns în Poiana Braşov, cu gândul să prindă o zi de schi.

Articolul continua dupa recomandari

În zori, în doar 20 de minute de la ridicarea barierelor de acces, toate cele 4.000 de locuri din parcările publice s-au ocupat. Singurele spaţii libere au fost rezervate din timp de companii. O situaţie care i-a înfuriat pe mulţi şoferi.

Nu doar locurile gratuite s-au ocupat imediat. Şi parcările cu plată s-au umplut în timp-record.

Ca să rezolve criza parcărilor, primăria a construit o parcare la trei kilometri distanţă de pârtiile din Poiana Braşov. Avantajul este că turiştii plătesc doar 2,5 lei pe oră şi sunt preluaţi de un autobuz care îi duce chiar la baza pârtiilor, în mod gratuit.

Autorităţile din Braşov au făcut apel la turişti, să folosească mijloacele de transport în comun şi să nu mai urce cu maşinile până în Poiană, pentru că riscă să rămână blocaţi în trafic.