Principele Radu a declarat că starea de sănătate a regelui Mihai este stabilă, dar “la fiecare săptămână şi lună care trece, organismul este din ce în ce mai fragil”. Totodată, a precizat că “nici regele, nici regina nu pot să meargă spre mai bine”, dar “partea bună a lucrurilor este că nu există niciun motiv de îngrijorare imediată”.

“Lucrurile sunt aşa cum oricine şi le poate imagina. Nici regele, nici regina nu pot să meargă spre mai bine. Partea bună a lucrurilor este că nu există niciun motiv de îngrijorare imediată, în sensul că organismul funcţionează, dar la fiecare săptămână şi lună care trece este din ce în ce mai fragil şi din ce în ce mai în nevoia de a fi ajutat. Este doar o foarte tristă scădere a puterilor, fără să fie în mod special ceva îngrijorător acum”, a mărturisit principele Radu al României.

Articolul continua dupa recomandari

Principele Radu a mai spus că a a vorbit cu regele la telefon în 7 iunie şi că sunt cu toţii foarte bucuroşi că “nu s-a primit încă niciun telefon cu o veste proastă”.

“Majestatea Sa citeşte scrisorile pe care le primeşte, uneori cere ca la un anume lucru să se răspundă sau nu. Citeşte ştirile, a vorbit de ziua mea la telefon, pur şi simplu i-am auzit glasul pe 7 iunie şi din acest punct de vedere suntem cu toţii foarte bucuroşi că nu s-a primit încă niciun telefon cu o veste proastă”, a adăugat el.

Pe 2 martie, Casa Regală a anunţat că regele Mihai a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazant şi leucemie cronică şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale. La aceeaşi dată a fost anunţată şi retragerea acestuia din viaţa publică.

Regele Mihai a fost externat, pe 15 martie, din clinica de la Lausanne unde a fost internat timp de 17 zile, starea sa fiind stabilă, dar impunând o lungă perioadă de recuperare sub supraveghere medicală.