Povestea cutremurătoare a Sofiei Bolohan, copila de doar o lună care a murit în Italia pentru că mama ei, româncă, nu se vaccinase, a fost spusă chiar de sora bebeluşei. Aceasta a dezvăluit că a şters din telefon toate fotografiile cu micuţa, pentru că nu mai putea să le privească.

Sofia Bolohan s-a născut pe 6 mai şi a trăit aproape o lună. A murit într-un spital din Bergamo, răpusă de tuse convulsivă, pentru că mama ei nu fusese vaccinată. Naomi, cea mai mare dintre surorile Sofiei, 21 de ani, a vorbit pentru Corriere della Sera, ediţia de Bergamo, despre drama familiei de români originari din Suceava.

Articolul continua dupa recomandari

Sofia s-a npscut la Zanica, în Italia, având trei fraţi mai mari: două surori de 21 şi 20 de ani, şi un frate de 14 ani. Mama ei are 44 de ani şi a rămas însărcinată la trei luni după ce se întâmplase asta cu Naomi, fiica ei mai mare.

"Credea că e la menopauză, a descoperit că e însărcinată în a 14-a săptămână de sarcină. Eu am nscut o fetiţă de 5 mai, ea pe 6, Sofia s-a născut prematur, dar nu avea probleme.", spune Naomi. Apoi au apărut primele simptome, iar Sofia a fost internată.

"Mama nu s-a opus vaccinului, dar nimeni nu i-a spus că trebuie să îl facă.", mai spune fiica cea mare a familiei Bolohan. Naomi le-a relatat reporterilor că părinţii ei au plecat din Italia după ce Sofia a murit: "S-au întors la Suceava, nu şi-au revenit după această lovitură şi nici nu cred că o vor face. Eu am şters fotografiile cu Sofia din telefon, îmi produceau prea multă durere."

Familia Bolohan trăia de 16 ani la Bergamo, acolo unde i se şi născuse băiatul, acum în vârstă de 14 ani.