Situaţie dificilă la Galaţi pentru părinţii care au copiii la creşele şi grădiniţele de stat din oraş. Unităţile de îngrijire îşi închid porţile în această lună pentru obişnuitele lucrări de igienizare şi deratizare. Iar părinţii care nu şi-au putut lua concediu în această perioadă şi nici nu pot apela la ajutorul rudelor îşi dau bugetul serios peste cap. Îşi duc copiii în creşele şi grădiniţele private.

În perioada în care sunt închise una dintre creşe, părinţii pot trimite copiii la o a treia creşă de rezervă, asigurată tot de Centrul Financiar din Galaţi.

Articolul continua dupa recomandari

În creşele private, părinţii au fost informaţi de vacanţă încă de la începutul anului. Aşa că cei mari mulţi şi-au luat concediu în aceeaşi perioadă cu grădiniţele.O variantă pentru părinţii care nu au cu cine să îşi lase copii cât timp sunt la serviciu vine din sistemul privat. Grădiniţele cu plată au regim hotelier şi funcţionează permanent. Părinţii trebuie să scoată însă din buzunare până la 50 de lei, pe zi.

Bona rămâne ultima variantă a părinţilor aflaţi în această situaţie. Doar cei cu dare de mână pot apela la astfel de servicii.