Sibiu - Rezultate Contestaţii Evaluare Naţională 2018. Edu.ro a anunţat notele pentru cei peste 2800 de candidaţi de clasa a VIII-a din judeţ care au dat examenul de capacitate. Mediile sunt afişate pe www.observator.tv şi pe site-ul Ministerului Educaţiei.

În Sibiu, 2837 de elevi de clasa a VIII-a s-au înscris pentru probele examenului. Ei au dat probele la Capacitate 2018 la cele 132 de şcoli din judeţ. Înainte de contestaţii, niciun elev nu a avut media 10 şi 809 de elevi au luat sub nota 5, picând Evaluarea.

Articolul continua dupa recomandari

Rezultate Contestaţii Evaluare Naţională 2018 în Sibiu pe edu.ro

Conform anunţului de pe edu.ro, rezultatele la Evaluarea Naţională 2018 în Sibiu sunt publicate AICI.

Notele sunt afişate şi la avizierul fiecărei şcoli unde candidaţii au susţinut examenul.

Cum au fost calculate rezultatele la Evaluarea Naţională

Potrivit Ministerului Educaţiei, media generală la Evaluarea Naţională 2018 se calculează, ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la probele scrise susţinute de elevi:

- limba şi literatura română, pe 11 iunie

- matematică, pe 13 iunie

- limba şi literatura maternă, pe 14 iunie

Lucrările au fost corectate de 2 profesori, în săli sparate. Evaluarea lucrărilor s-a făcut pe baza respectării stricte a baremului unic de evaluare şi de notare, pe baza unui punctaj pe scara 1-100. S-au acordat 90 de puncte pentru răspunsurile corecte şi complete şi 10 puncte din oficiu.

Elevii din Sibiu care primesc rezultatele la Evaluare Naţională 2018

Rezultatele la Evaluarea Naţională 2018 vor fi luate în calcul pentru media de admitere în clasa a IX-a de liceu.

Contestaţiile după afişarea rezultatelor la Capacitate 2018 în Sibiu

După ce rezultatele au fost anunţate candidaţii nemulţumiţi din Sibiu, la fel ca şi ceilalţi elevi care au susţinut în celelalte judeţe, pot face contestaţii, pentru a obţine mărirea notei la una sau mai multe probe şi a mediei generale.

Contestaţiile la Evaluarea Naţională 2018 se depun marţi, 19 iunie, între orele 14.00 - 19.00, la unitatea de învăţământ unde candidatul a susţinut examenul.

Aceste contestaţii urmează să fie analizate de o comisie specială şi vor fi soluţionate în intervalul 20 - 22 iunie.

Rezultatele finale la Evaluarea Naţională 2018 în Sibiu

După analizarea şi soluţionarea contestaţiilor depuse de elevi, urmează afişarea rezultatelor finale la Evaluarea Naţională 2018. Notele după contestaţii vor fi publicate pe 23 iunie.

Mediile vor fi afişate online, pe edu.ro, dar şi în unităţile de învăţământ unde elevii au susţinut examenul.

Anul trecut, rata de promovabilitate a fost de 78,2% în acest judeţ. Conform rezultatelor la Evaluare Naţională 2017 în Sibiu, niciun elev nu a obţinut media generală 10.