Probabil că fiecare femeie are anumite complexe legate de modul în care arată, motiv pentru care sunt tentate să apeleze la diete drastice și la tot felul de tratamente corporale! Ce-ai spune dacă ți-am aminti că cele câteva kilograme în plus sau micile imperfecțiuni ale siluetei pot fi mascate folosind trucurile vestimentare potrivite?

Tu știi care sunt acele ținute care îți avantajează forma corpului?

Articolul continua dupa recomandari

Silueta clepsidră

Dacă ești posesoara unei siluete clepsidră, te poți simți norocoasă! Silueta clepsidră este considerată a fi un standard de frumusețe, ceea ce înseamnă că limitările vestimentare nu există. Talia îngustă, șoldurile egale cu umerii și formele feminine reprezintă ”avantaje competitive” de care trebuie să profiți. Poți purta orice îți place, atâta timp cât ții cont de o regulă de bază: menține echilibrul formelor tale prin piesele vestimentare pe care le alegi. Dacă adaugi volum în partea de sus a corpului, păstrează aceeași notă și în partea inferioară, optând pentru haine care echilibrează proporțiile!

Comandă aici bluze elegante de damă care îți complimentează forma corpului!

Vezi 5 imagini în Galerie

Silueta atletică

Dacă ai un abdomen tonifiat, brațe definite și forme ușor masculinizate, atunci te numeri printre femeile cu siluetă atletică sau androgină. În această situație, te-ar putea deranja faptul că nu ai o talie foarte bine accentuată și că umerii tăi sunt, poate, mai lați decât ți-ai fi dori. Nu îți faci grij, căci soluția se regăsește chiar în garderoba ta! Poartă haine care să marcheze talia, cum ar fi fustele creion, topurile în culori uni, salopetele și cardigane supradimensionate lăsate descheiate.

De asemenea, ai voie să ”faci abuz” de curele, brâuri, corsete care să accesorizeze rochii, cămăși sau bluze în formă de ”A”.

Vrei încă un pont de stil? Croiala peplum pare să fie croită pentru tine!

Vezi 5 imagini în Galerie

Silueta tip pară

În cazul în care ai o siluetă tip pară, umerii sunt mai înguști decât șoldurile, iar talia este puțin marcată. Sigur, silueta pară nu are măsuri ideale, precum cea clepsidră, dar știai că bărbații o consideră drept cea mai apetisantă? Așadar, pune-ți în evidență atuurile și maschează micile imperfecțiuni alegând hainele potrivite pentru tine. Printre regulile demne de urmat se numără alegerea unor piese vestimentare cu umerii accentuați, fie prin croială, fie prin diverse aplicații care le conferă volumetrie. Pentru a reechilibra proporțiile șoldurilor cu cele ale umerilor, alege culori mai închise pentru partea inferioară a corpului și mizează pe nuanțe deschise în alegerea topurilor.

Dacă vrei să adaugi un plus de volum în partea de sus, alege coliere XXL, cu design masiv în cazul ținutelor elegante ori casual și optează pentru fulare și șaluri supradimensionate pentru accesorizarea ținutelor din sezonul rece.

Vezi 5 imagini în Galerie

Silueta măr

Talia nemarcată și lățimea umerilor mai mare decât cea a șoldurilor te încadrează în rândul persoanelor cu silueta tip măr. Atuurile tale? Picioarele foarte lungi și subțiri, care atrag toate privirile și care arată spectaculos atunci când sunt accesorizate cu pantofi cu toc! Principale misiune de stil a femeilor cu silueta măr constă în armonizarea proporțiilor corpului. Poți face acest lucru prin alegerea unor haine mai închise în partea superioară a corpului și mai deschise pentru zona picioarelor și a șoldurilor. Din punct de vedere al croiurilor, te avantajează în special îmbrăcămintea în formă de ”A” și decolteul în ”V”. În plus, ai voie să te joci cu texturi diferite, așa că nu ezita să combini haine subțiri (mai ales la topuri) cu țesăturile mai groase (pentru partea de jos).

Pantalonii evazați reprezintă acea piesă vestimentară care nu ar trebui să-ți lipsească din garderobă!

Vezi 5 imagini în Galerie