Mai puţin de o lună ne desparte de vizita istorică a Papei Francisc în România, iar pregătirile sunt în toi aproape oriunde te uiţi în jur. De data asta vorbim despre întâlnirea de la Şumuleu Ciuc şi despre straiele preoteşti pe care le vor purta toţi clericii care vor participa la eveniment. Sunt veşminte aparte, croite special pentru momentul unic şi care prind contur în aceste zile într-un sat din Harghita. Maşinile de cusut şi de imprimat merg la foc continuu pentru ca cele 60 de costume să fie gata la timp.

Maşinile de cusut bat de zor în Leliceni Ciuc. O mică croitorie a fost desemnată de comisia pentru vizita Papei Francisc să se ocupe de veşmintele preoţilor care-l vor însoţi la ceremonia de la Şumuleu Ciuc. Cinci croitorese lucrează la foc continuu.

Articolul continua dupa recomandari

Molnar Anna sef secţie, maistru: Femeile au simţit că mergea mai bine lucrul. Le ajută Dumnezeu

Rezultatul va fi spectaculos, promit ele. Este mândria care le-a dat spor şi până acum lucrătoarelor. Într-o săptămână şi jumătate, au terminat 400 de eşarfe pentru preoţii catolici care vor participa la slujbă.

Preotul din sat vrea ca eventimentul să fie memorabil pentru toţi cei prezenţi.

Ilyes Zsolt, preot: Mă bucur în primul rând că vine Papa la noi. E un gest de dragoste faţă de noi. Şi vrem şi noi să facem un gest cât de frumos şi noi pentru el. Să organizăm o liturghe frumoasă, o întâlnire frumoasă şi veşminte frumoase, cumva să ne amintească şi nouă de acest eveniment unic în viaţa noastră probabil

Veşmântul papal va fi făcut separat. Un designer din Satu Mare s-a oferit să îl lucreze manual.