O şcoală dintr-un sat aflat în judeţul Mehedinţi a ajuns saivan! S-a întâmplat după ce imobilul a fost retrocedat, iar proprietarii nu au dat doi bani pe clădire. În consecinţă, ciobanii au considerat că e un spaţiu tocmai bun care să le găzduiască oile pe timp de iarnă. Iar cei câţiva elevi câţi mai sunt în sat merg la şcoală în comuna cea mai apropiată.

Behăitul oilor a înlocuit glasurilor de copii. Pe holurile unde odată alergau grăbiţi să ajungă la cursuri elevii, umblă acum nestingherite oile ciobanilor. Fără uşi sau geamuri, fosta şcoală - mândria satului a ajuns o ruină.

Articolul continua dupa recomandari

Revolta foştilor elevi este împărtăşită de cei care au crescut şi educat generaţii întregi de tineri. Cu toate că sătenii sunt deranjaţi de starea în care a ajuns şcoala autorităţile nu au ce face. Clădirea nu le mai aparţine de mulţi ani.

Cum în sat numărul copiilor a scăzut simţitor, nevoia de a avea o şcoală în sat s-a diminuat şi ea. La Ghelmegioaia, doar barele unor porţi ruginite şi o minge spartă mai amintesc că acolo a fost cândva o şcoală.