Odata cu debutul primaverii, atat natura, cat si fiintele vii, inclusiv oamenii, se trezesc la viata si incep o activitate mai intensa decat cea pe care au avut-o in ultimele luni. De cele mai multe ori, persoanele simt nevoia de a schimba si decorul din casele lor, pentru a da un refresh atmosferei din interior!

Daca si tu iti doresti ceva diferit pentru locuinta ta, dar nu stii de unde sa incepi, acest articol este pentru tine! Vei afla care sunt cele mai populare transformari la capitolul amenajare casa din luna martie, din care te poti inspira, pentru a te apuca de treaba imediat ce temperaturile cresc. Este bine sa fii pregatit din timp, mai ales ca vei observa foarte repede ca nivelul de energie pe care il ai va fi mult mai mare decat cel din ultimele luni, iar acest lucru este perfect normal! Asadar, cu un plan bine pus la punct, care sa cuprinda modificari pe placul tau si cu putina determinare, vei da un aspect nou si inedit locuintei tale!

Articolul continua dupa recomandari

Iata care sunt schimbarile care au loc cel mai des in amenajarea locuintelor in prima luna de primavara

  • Vopsirea peretilor

Aceasta actiune are un impact foarte mare, atat vizual, cat si in ceea ce priveste ambientul. In timp, peretii isi schimba nuanta initiala si se pot murdari, ceea ce duce, de multe ori, la o atmosfera incarcata. Foarte multe persoane afirma ca au parte de o senzatie foarte placuta dupa ce se ocupa de acest aspect, pentru ca intregul decor devine mai curat, mai igienizat si mai ordonat!

In luna martie, este momentul perfect sa zugravesti, chiar sa alegi culori diferite de cele pe care le-ai avut pana acum! Cele mai potrivite sunt nuantele deschise, neutre, si pastelurile, pe care le poti inveseli apoi cu decoratiuni indraznete. Alaturand elemente diferite din punct de vedere plastic, in special cele care se afla in contrast sau cele complementare, vei obtine un echilibru optic special, care va fi admirat de toti cei care iti trec pragul!

  • Renuntarea la obiectele inutile

Chiar daca foarte multi oameni au obiceiul de a pastra si depozita numeroase obiecte pe care nu le folosesc in prezent, ei ajung la concluzia ca acestea nu fac decat sa ocupe spatiu in mod inutil si decid sa renunte la ele. Acelasi lucru il poti face si tu, mai ales daca iti doresti un decor mai aerisit si mai practic! Piese de mobilier fara utilitate clara, decoratiuni care nu sunt 100% pe placul tau, haine pe care nu le-ai mai purtat de cativa ani, vesela de care te lovesti atunci cand gatesti, covoare pe care te chinui sa le cureti sunt doar cateva dintre lucrurile pe care le poti arunca in luna martie!

Vezi 2 imagini în Galerie

  • Rearanjarea mobilierului

In general, in preajma Craciunului, mobila este pozitionata in asa fel incat sa faca loc bradului impodobit si altor decoratiuni specifice de sezon. Chiar daca acestea sunt stranse in luna ianuarie, multe persoane amana aranjarea pieselor de mobilier asa cum erau sau intr-un mod mai practic, din lipsa de timp sau de energie. Insa, odata cu venirea primaverii, alaturi de alte modificari mentionate anterior, poti pune pe lista, daca te afli intr-o situatie asemanatoare, si pozitionarea mobilei diferit, pentru a obtine mai mult spatiu si confort!

Tu ce schimbari faci in locuinta ta, in functie de sezon?